torstai 8. marraskuuta 2012

Relat, multit ja muut

Äidiltä ja pojalta loppuivat vitamiinit yhtä aikaa. Se oli sitten apteekkireissu, vitamiinivaraston täydennys ja kaupan päälle pikkuruinen (ja kamalan vaikeasti kuvattava) nallepehmo.


Aloitin äitiysvitamiinien napsimisen aikoinaan heti alkuraskaudesta saadakseni riittävästi folaattia tai foolihappoa, kuten sen synteettinen nimi kuuluu. Ja tietysti kaikkia muitakin ravintoaineita, mutta tätä ennen kaikkea.

Foolihapon nimittäin sanottiin ehkäisevän vauvojen  synnynnäisiä epämuodostumia. Sanottiin myös, ettei keskivertoihminen saa sitä tavallisesta ravinnosta tarpeeksi, ja että nuorten naisten olisi siksi hyvä nauttia sitä ravintolisän muodossa, vaikkeivat raskaana olisikaan.

Jassoo, että sitä olisi sitten pitänyt napsia ennakoivastikin?

Miksen ollut pannut tällaista merkille aikaisemmin?

Hormonihuuruinen minäni vauhkoontui, että mönkään meni koko raskaus jo ennen kuin kunnolla alkoikaan, kunnes sitten relasin ja järkeilin, että onhan niitä lapsia saatu maailman sivu ilman ravintolisiäkin. Sinänsä vitamiinit ovat mielestäni kuitenkin ihan hyvä juttu (puuttumatta tässä nyt sen enempää taannoiseen D-vitamiinikohuun), ja äitiysvitamiineja aion napsia vielä sen aikaa, kun imetän. 

Lasten D-tippoja meillä on kulunut tähän mennessä pariakin eri merkkiä. Naukkailu aloitettiin Jekovitistä. Se taisi silloin (viime talvena) olla likimain ainoa tarjolla ollut D-vitamiinivalmiste lähiapteekissamme. Mutta hyvin sillä pärjättiin. Ja se oli riittoisaa. Sama pieni tippapullo kesti melkein neljä kuukautta ellei ylikin.

Sitten siirryttiin ihan vain vaihtelun vuoksi Rela+D-tippoihin, ja nyt samasta syystä noihin Multi Tabseihin. Vitamiinihyllyllä iski tällä kertaa myös pieni pihiys. Reloilla oli hintaa neljä kertaa enemmän kuin muilla valmisteilla, joten äiti ajatteli vähän säästää. Maitohappobakteerit maksaa, näemmä. Mutta jos jälkikasvun vatsa tästä hulluttelusta protestoi (mihin en usko), niin onhan sitä sitten mahdollisuus vaihtaa takaisin.

Tai kokeilla Gefilusta, joka oli euron verran Relaa halvempi, ha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti