tiistai 27. marraskuuta 2012

Meidän päivä tänään

7:30

Herääminen ja hetki pyöriskelyä sängyssä. Pikkumies havahtuu tikkana. Silmät kirkkaina ja sähäkkänä liikkumaan, minä jähmeämmin. Yö on kulunut kaavalla "poika herää sata kertaa ja aina ennen kuin äiti on ehtinyt saada hitustakaan unta". Päässä pyörii, että toivottavasti ei ensi yönä. Ja jos kuitenkin, niin olisiko unikoulun aika. Ja jos, niin miten.

8:15

Puuroa. Tiivis yöheräily on vienyt veronsa myös pojasta ja puuro uppoaa takkuisesti unisen kitinän säestämänä. Äkkiäpä se väsähti, mutta eipä ihme. Heti puuron jälkeen menemme molemmat takaisin sänkyyn ja jatkamme unia vielä tunnin verran. Tai poika jatkaa, minä nuokun horroksessa.

10:00

Ulkoilemaan. Suuntaan rattaat keskustaan. Kierrän kolme tavarataloa etsien valaisinta pikkuvessaan. Sitä samaa, joka meidän piti hankkia jo sunnuntaina, mutta päätimme sittenkin vielä miettiä. Ensimmäisessä tavaratalossa valaisinta pitäisi nettisivujen perusteella olla, mutta ei ole. Myyjä kehottaa käymään katsomassa ketjun toisesta toimipisteestä keskustan ulkopuolelta. En lähde koettamaan onneani vaan suuntaan tavarataloon nro 2. Sieltä valaisinta saisi tilauksesta, mutta toimitus kestäisi 4-6 viikkoa. Ei kiitos sillekään. Kolmannessa tavaratalossa valaisinta ei ole ollenkaan.

Päätän ryhtyä tekemään joululahjaostoksia. Kosmetiikkaa. Tykättyä ja toivottua.


 Eihän mikään photoshoot ole mitään ilman kärppänä paikalla olevaa avustajaa!

Kävelen kotiin pidemmän kautta, ja poika nukkuu rattaissa puolisen tuntia. Lopuksi käymme vielä ruokaosoksilla. Saamme ystävällistä kohtelua, kun vanhempi nainen tarjoaa meille paikkaansa viereisessä jonossa, koska kassamme on sulkemassa. Pääsemme kuitenkin vielä sille kassalle, jolle alunperin jonotimmekin. Lämpöisiä ajatuksia tuolle huomaavaiselle sielulle joka tapauksessa!

12:30

Lounas. Annan pojalle vähän karkeampaa sosetta. Suuremmat suupalat uppoavat aluksi ihan hyvin, mutta sitten alkaa yökkiminen. Muistan jonkun ohjeen joskus olleen, että yökkimistapauksessa kannattaa pitää pieni tauko ja tarjota sitten uudelleen. Pieni tauko voi kai tarkoittaa mitä tahansa seuraavasta suupalasta seuraavaan ateriaan tai viikkoon. Päätän, että nyt se tarkoittaa seuraavaa suupalaa. Virhe. Tulee JÄTTEKYÖKKÄ. Jäiköhän sinne vatsaan enää mitään? Vaatteet vaihtoon. Pöytään emme enää palaa vaan jatkamme päivää leikeillä.

14:00

Päiväunille. Poika nukkuu sikeästi, äiti nuokkuu vieressä miettien, että mikä sitä unta nyt panttaa. Tavallisesti iltapäivä armahtaa, jos yö ei, mutta ei tänään.

15:30

Herääminen ja neljän maissa lämmintä ruokaa. Sileäkään ei tunnu nyt maittavan. Onkohan hampaita tulossa? Se selittäisi yöheräilynkin. Poika syö ehkä desin verran. Sitten suu sulkeutuu ja kädet alkavat jahdata äidin lusikkaa sen verran ärhäkästi, että siirrymme muihin puuhiin. Tänään on ensimmäinen päivä, kun kuuntelemme joululauluja. Istuskelemme muutaman kappaleen verran sylikkäin - minä laulan joululevyn mukana, poika kuuntelee ja/tai näpertelee pikkuesineitä sormissaan.

 Tällä hetkellä hampaita on viisi: kaksi ylhäällä ja kolme alhaalla.

18:00

Välipalaa. Mangojugurtti maistuu. Se sama, joka johtaa näemmä Pilttipiirin välipalaäänestystäkin. Pohdin ulos lähtemistä, mutta poika viihtyy nyt sen verran hyvin sisälläkin, että päätän jäädä jatkamaan leikkejä sinne. Illan hitiksi muodostuu muun muassa pienen pahvilaatikon päälle kiipeäminen.

20:00

Iltapuuro ja iltapesu. Puoli yhdeksältä pikku-ukkeli on unessa. Haen kulhollisen cashew-pähkinöitä, katson hetken televisiota (mitäköhän sieltä tuli?) ja alan kirjoittaa. Hetki neulontaa vielä ja sitten nukkumaan.

Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti