maanantai 11. helmikuuta 2013

Pellillinen rocky road fudgea

Se unohtui jääkaappiin lauantaina, kun vietettiin pojan synttärikutsuja, ja tänään olen pistellyt sitä parempiin suihin kiitettävällä tahdilla pitkin päivää. Niin kiitettävällä, että äsken oli pakko käydä pesemässä hampaat. Se on varotoimenpiteeni silloin, kun syömisen on todellakin siltä päivältä lakattava tai muuten ei hyvä heilu (= tuloo superähky).

Parhainta fudgessa ovat kohdat, joissa on paljon vaahtokarkkia. Mmm.

Lisäksi siinä on rutkasti suolapähkinöitä ja tummaa suklaata. Sentään tummaa, niin että olen saattanut rasva- ja suolapommien lisäksi saada siitä muutaman terveellisen flavonoidinkin. Ehkä.

Jatkan samaan tahtiin epäilemättä huomennakin, koska herkkua näyttää vielä vuoassa riittävän.

Laitan hyvän kiertämään eli reseptin kehiin, jos jota kuta kiinnostaa tämän terveellisyyttä hohkaavan mainospuheen jälkeen kokeilla. Ystäväpiirissämme fudge on ollut menestys, ja sitä kautta olen reseptin itsekin saanut.

Fudgeni tämän päivän jälkeen

Rocky road fudge
  • 3,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
  • 1 purkki maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
  • 2 rkl voita
  • 5 dl + 1 dl suolattuja maapähkinöitä
  • 3 dl + 1 dl pieniä vaahtokarkkeja (meillä oli tällä kertaa isoja...)

Sekoita suklaa, maitotiiviste ja voi kulhossa. Laita vesihauteeseen ja sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Lisää suolapähkinät 5dl ja vaahtokarkit 3 dl. Levitä tasaisesti korkea- ja suorareunaiselle n. 23x33 cm kokoiseslle pellille, muista laittaa pohjalle leivinpaperi. Koristele lopuilla suolapähkinöillä ja vaahtokarkeilla. Anna jäähtyä. Paloittele pienehköihin palasiin.

Nauti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti