maanantai 10. joulukuuta 2012

Rikkarallia

Siivosimme viikonloppuna tulevaa muuttoamme varten.

Enimmäkseen karsinta-mielessä: mitä otetaan ja mitä jätetään. Kohteena oli lähinnä paperitavaraosasto. Kirjat, lehdet, työpöydälle ajelehtimaan jääneet paperit.

Tavarasta luopuminen on tullut minulle vuosien mittaan helpommaksi ja helpommaksi.

En kaipaa ympärilleni kovasti asioita, mutten silti kykenisi 100 tavaraa -ideologian noudattajaksikaan. Onnittelut niille, jotka siihen pystyvät.

Sellainen tilanne olisi kuitenkin ihanteellinen, jossa kodin pinnat, kaapit ja komerot pysyisivät aina tyhjänä asioista, joilla on vain tapana jäädä lojumaan. Aina. Toiveajattelua.

Joka tapauksessa. Oli joitakin asioita, joista luopuminen kirpaisi hiukan. Kummallisia asioita, pieniä asioita.

Kuten vaikka äitiysneuvolasta saatu Vau-kirjanen. Sitä luettiin odotusaikana tiuhaan! Tarkistin joka viikko moneen kertaan, mitä sikiön kehityksessä milloinkin oli määrä tapahtua. Mutta en koskaan etukäteen. Taikauskoinenkin vielä.

Tai opiskeluaikaiset kalenterit. Pienten päivittäisten merkintöjensä vuoksi ne ovat ihan kauhean tärkeitä.

Esimerkiksi 22.12.2003 olen kirjoittanut lähteneeni junalla vanhempieni luokse joulunviettoon klo 10.04. Perillä olen ollut kaksi tuntia aikataulusta myöhässä, ja kalenterissa lukee siinä kohdalla, että lumimyräkkä.

Haha, oli niitä rautateiden kauhuja jo kymmenen vuotta sittenkin!

Tai kai niitä on ollut aina, historia vain unohtaa itsensä.

Arvatkaa, kummat jutut - Vau-kirjanen vai kalenterit - odottavat vielä ehkä-pinossa?

Tai älkää arvatko. En kuitenkaan kehtaa kertoa.

2 kommenttia:

  1. Hei, mä niin tiedän tuon pois heittämisen vaikeuden! Meilläkin on meneillään (iki)remontti, tavaraa siirrellään huoneesta toiseen ja varsinkin mies valittaa, että mä säilön kaikenlaista romppoolia :) Vähän aikaa sitten pakotin itseni heittämään vihdoin roskiin kaikki vanhat taskukalenterit, yli 10kin vuoden takaa...Projektissa meni iät ajat, kun ensin piti lukea ne kaikki merkinnät ja muistella jotain opiskelijarientoja ja riitoja exien kanssa :D
    Tsemppiä remppaan ja auvoisaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on noiden kalentereiden kanssa tismalleen sama homma, heh. Ne on olleet poisheittouhan alla jo moneen kertaan, mutta aina vaan olen onnistunut säilömään ne jonnekin kaapin perukoille ajatellen, että ne on arvokasta dataa sitten joskus vanhana :)

      Kiitokset remppatoivotuksista ja mukavaa joulun odotusta sinnekin!

      Poista