lauantai 2. maaliskuuta 2013

"Luota vaan niihin sentteihin"

Niinhän siinä sitten kävi, että eilinen haalariostos päätyi pojan päälle heti tänään, ja ihan ilman mitään kasvunvaraa, ainakaan ensi talvea ajatellen.

Miten sitä voikaan erehtyä lastenvaatteiden mitoituksesta niin paljon?

Ehkä siksi, kun kerran vein kaverin lapselle tuliaiseksi saman merkin 74-senttiset bodyn ja housut, ja housut oli sopivat vasta vuoden kuluttua ja body heti. Tai siksi, kun äitiyspakkaushaalari menee ihan täydestä vielä taaperollakin. Tai yksinkertaisesti vaan siksi, kun ei keltanokkana vieläkään oikein hahmota tätä pikkuihmisen kasvuvauhtia.

Miehen sanoin: "Kannattaa vaan luottaa niihin sentteihin."

Ainakin tällaisissa kasvunvara-asioissa.

Kävin aamulla KappAhlilla katsomassa, olisiko sininen 92-senttinen haalari ollut vielä tallella, mutta ei se ollut. Sitten muistin, että mummilassahan odottaa jo kaksi uutta haalaria ensi talveksi eikä näitä nyt sentään määräänsä enempää kannata hamstrata.

Oikeastaan tälle talvelle tarvittiinkin jo maastoilua paremmin kestävä haalari äitiyspakkaushaalarin ja toisen pieneksi käyneen haalarin tilalle.

Ja on se kyllä kivannäköinen.

Pirteä, värikäs ja iloinen.

2 kommenttia:

  1. Kiva haalari! Onneksi mahtuu nyt :) Mikä siinä onkin, että lastenvaatekokoja on niin vaikea arvioida..Tuntuu kyllä, että valmistajillakin on osansa asiassa. Kokoja on moneen lähtöön, esim. "reilu 86 cm" ja "niukka 86 cm", ensimmäinen vastaa todellista kasikutosta isompaa ja jälkimmäinen taas pienempää. Jollain toisella merkillä on taas ihan eri..Valkkaa siinä sitten! Itse pähkäilen juuri, ostaisinko ensi talveksi tytölle 86 cm haalarin ("reilu" vai "niukka"?), joka olisi nyt tarjolla edullisesti. Vauveli olisi silloin puolitoistavuotias.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Tuli tämä sitten lopulta ihan kunnon tarpeeseen kuitenkin, kun pakkasiakin näyttää riittävän. Meillä on ensi talveksi 86 cm Reima ja olisiko se toinen sitten 92 cm Reima Tec. Uskoisin (ja toivoisin) molempien menevän koko talven, kun ne ovat tosi reilunkokoisen oloisia. Voi olla, että 92 cm on alkutalvesta ehkä vähän isokin vielä. Sitten taas näistä KappAhlin Kaxs Proxteceista ostaisin tällä tietämyksellä ehdottomasti tuon 92 cm ensi talvea silmällä pitäen. Otappa näistä sitten selvä! :D

    VastaaPoista